عصب کشی

17 شهریور, 1394 توسط مدیریت0
asab.jpg

عصب کشی دندان شیری

عصب کشی دندان شیری هم به همان اندازه‌ی درمان دندان‌های دائمی اهمیت دارد. بسیاری از کودکان ممکن است به دلیل تصادف، حادثه، مصرف برخی از داروهای تقویتی، پوسیدگی و … قسمتی از دندان آن‌ها شکسته شود. این امر به مرور زمان باعث خراب‌تر شدن دندان شیریِ کودک می‌شود.

درمان ریشه‌ی دندان یا عصب کشی دندان شیری به عنوان یک درمان اندودنتیک شناخته می‌شود. در این روش ترمیمی، در صورتی که عصب داخل دندان شیری آسیب دیده باشد، دندانپزشک به جای کشیدن خود دندان، آن را درمان می‌کند. عصب کشی دندان شیری به منظور حفظ دندان تا زمان افتادن انجام می‌شود. در این روش هرگونه درد و بیماری در قسمت ریشه‌ی دندان شیری از بین می‌رود.

 

عصب کشی دندان شیری چگونه انجام می‌شود؟

وقتی از عصب کشی دندان شیری صحبت می‌شود ممکن است والدین کمی نگران شوند. در حالی که دندان شیری نیز مثل دندان‌های دائمی دارای کانال ریشه هستند. پر کردن این قسمت از دندان شیری کار سختی نیست. در واقع  ریشه‌ی دندان شیری یک حفره است که طی دوبار مراجعه به دندانپزشک، می‌توان عفونت آن را درمان کرد. زمانی که ریشه‌ی دندان شیری آسیب جدی ندیده و فقط قسمتی از آن شکسته باشد، دندانپزشک تا جایی که ساختار دندان سالم است، به آن نزدیک نمی‌شود. اما قسمت‌های خراب برداشته می‌شود تا به کانال ریشه برسد. سپس عصب دندان و عفونت‌های تجمع یافته در قسمت ریشه را خارج می‌کند.

 

چرا کودکان به عصب کشی دندان نیاز دارند؟

وقتی یک یا چند دندان شیری کودک خراب می‌شود، به عصب کشی نیاز پیدا می‌کند. کودکان نهایتاً تا سن ۱۲ سالگی تمامی دندان‌های شیری خود را از دست می‌دهند و بعد از آن دندان‌های دائمی می‌رویند. اما آیا وقتی کودک فقط ۴ سال سن دارد و یکی از دندان‌های او خراب شده است، باید به مدت ۸ سال با یک دندان خراب سر کند؟ در مواردی همین دندان شیریِ خراب، باعث ایجاد بیماری عفونی در لثه می‌شود.

اگر فرض کنیم دندان خراب شیری تا سن ۱۰ سالگی در دهان باقی بماند، در سن ۶ سالگی برخی از دندان‌های دائمی در دهان کودک می‌رویند. یعنی دندان شیری خراب در مجاورت دندان دائمی سالم قرار می‌گیرد. بدون شک این همسایگی به دندان‌های دائمی که به تازگی روییده‌اند، آسیب جدی وارد می‌کند. اما شما با عصب کشی دندان شیری در همان ابتدای کودکی، می‌توانید از این مشکلات جلوگیری کنید. در عین حال زیبایی را نیز به چهره‌ی کودک خود بازگردانید.

اگر دندان‌های شیری در قسمت جلوی فک باشد، زمان صحبت کردن و خندیدن کودک به راحتی مشخص می‌شوند. این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس در کودک می‌شود. اگر دندان‌های شیری که خراب شده‌اند در قسمت آسیاب باشند، کودک را زمان غذاخوردن دچار مشکل می‌کنند. پس با این حساب هر کودکی به معاینات دندانپزشکی نیاز دارد و در صورت داشتن دندان خراب، باید روش عصب کشی دندان شیری برای او انجام شود.

 

جلوگیری از افتادن دندان شیری با عصب کشی

همیشه باید به فکر پیشگیری باشید. با کمک روش درمان ریشه دندان شیری می‌توانید از افتادن یک دندان جلوگیری کنید. وقتی دندان شیری کودک پیش از موعد ازدست برود، مدت‌ها جای آن‌ خالی می‌ماند. در نتیجه دندان دائمی سر جای خود قرار نمی گیرند.

هم‌چنین در نبود دندان شیری، کودک قادر به تکلم به شیوه‌ی صحیحی نیست. اگر دندان‌های قدامی بیفتند، کودک به دلیل تمسخر شدن، گوشه‌گیر و منزوی می‌شود. اگر در قسمت آسیاب باشد، قادر به جویدن غذا نیست.

وقتی والدین نسبت به درمان ریشه دندان شیری بی‌اطلاع باشند، با درمان خانگی و یا استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک سعی می‌کنند عفونت دندان شیری را درمان کنند. اما درمان یک دندان پوسیده فقط به رفع عفونت ختم نمی‌شود. بخش دیگری از پروسه‌ی درمان، به خارج کردن عصب و ریشه‌ی دندان شیری باز می‌گردد. حتی کودک با از دست دادن یک دندان شیری، قادر نیست به راحتی بهداشت دهان و دندانهارا رعایت کند، در نتیجه سایر دندان‌ها نیز دارای مشکل می‌شود و در معرض آسیب و پوسیدگی قرار می‌گیرند.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *






سوالی دارید

اکنون با ما تماس بگیرید

شما میتوانید از طریق شماره های زیر برای اطلاع از وضعیت و همچنین رزرو وقت با ما در تماس باشید


تماس اورژانسی

زمان پاسخ گویی 24/7
09120670895



ویزیت خانگی

زمان پاسخ گویی 24/7
22641712 021



آدرس ما در

شبکه های اجتماعی

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید



لطفاً جهت دریافت آدرس مطب، شماره همراه خود را وارد نمائید

کلیه حقوق سایت برای دکتر روشنک منتظری متخصص دندانپزشکی کودکان و نوجوانان محفوظ است.